27. února 2024, Kryštof Severa, Tadeáš Mima, foto: Adam Stloukal

Zahraniční import do útoku i defenzivy, do Vyškova míří lotyšský reprezentant a mládežnický mistr Nizozemska

Ještě před uzávěrkou přestupů zvládlo MFK dotáhnout dvě zajímavá jména do svých řad. Útočnou fázi Vyškova posílí jeden z největších talentů lotyšského fotbalu Raimonds Krollis, který se do kádru lídra F:NL přesouvá z italské Spezie Calcio. Naopak defenzivu vyztuží rodák z Goudy Abdallah Aberkane, jehož životopis obsahuje i věhlasný Ajax.

K fotbalistům Vyškova se přidává reprezentant Lotyšska Raimonds Krollis. Dvaadvacetiletý útočník přichází ze Spezie Calcio, která hraje druhou italskou ligu. Svoji kariéru nastartoval Krollis v klubu Metta, odkud se záhy přesunul do Valmiery. Právě s ní vyhrál roku 2022 nejvyšší domácí soutěž a s 24 góly se stal jejím nejlepším střelcem. V dresu dospělé reprezentace debutoval na podzim 2020 a za 34 utkání doteď zaznamenal tři trefy.

„Vzhledem k předpokládanému odchodu Metsoka jsme operovali s příchodem elitního střelce a těsně před uzávěrkou přestupů se nám povedlo přivést plnohodnotnou náhradu. Věříme, že Raimonds v našem dresu naváže na parádní výkony, které předváděl zejména v Lotyšsku,“ komentuje příchod Krollise manažer MFK Zbyněk Zbořil.

Abdallah Aberkane při tréninku s Tomášem Joslem. Foto: A. Stloukal

Pravý bek Abdallah Aberkane naposledy hrál ve svém domovském Nizozemsku za FC Dordrecht. Mládežnický talent z líhně Ajaxu Amsterdam nasbíral mezi lety 2017 a 2019 rovnou tři dorostenecké tituly, když postupně dosáhl na prvenství v lize U17 a následně slavil ligový i pohárový triumf v kategorii U19. Dnes je Aberkanemu 23 let a naskýtá se mu skvělá šance, aby ve Vyškově ukázal, co v něm dříme.

„Dlouho jsme pracovali na příchodu krajního beka a těsně před koncem přestupního období jsme dokázali přivést Abdallaha Aberkaneho, který má za sebou působení v mládežnické akademii Ajaxu. V podobě Aberkaneho vidíme kvalitní posílení i vzhledem ke své univerzálnosti,“ dodává Zbořil.

Více
Více
Více
Více