8. března 2024, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Nic než odplata za minulý víkend. Vyškov doma vyzve Vlašim

Fotbalisté Vyškova nevkročili do jara FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY správnou nohou, ideální šance to napravit ale přichází právě teď. Jihomoravané se poprvé po zimní pauze představí doma, když na stadionu v Drnovicích budou v sobotu dopoledne bojovat s Vlašimí.

Uplynulý víkend rozhodně nepatřil mezi ty nejveselejší z pohledu MFK. Jarní premiéra v Kroměříži skončila porážkou 0:1, která vnesla mezi fanoušky zklamání z výsledku. Vyškovští fotbalisté proto vědí, že doma se musí prezentovat o poznání lépe.

Ani prohra ovšem nepřipravila mužstvo vedené trenérem Janem Kameníkem o čelo tabulky. Vyškov je stále první, a to o celé tři body před Duklou Praha. Současně týmu pomohlo také to, že kromě nich nezvítězil ani nikdo další od druhého až po páté místo soutěže. S Vlašimí se proto naskýtá dokonalá možnost reparátu.

„Chceme v prvé řadě pozvat fanoušky, aby nás přišli podpořit. Chceme se revanšovat dobrým výsledkem za minulé kolo, které se nám nevydařilo, abychom trošku napravili vstup do jarní části sezóny. Přáli bychom si, aby utkání vyšlo nejen výsledkově, ale i herně,” sdělil vyškovský kouč Kameník.

Vlašim se pohybuje uprostřed tabulky, přičemž v lize neuspěla již pětkrát v řadě. Nejčerstvějším výsledkem je remíza 0:0 s Varnsdorfem z úvodního duelu po zimní přestávce. Ještě od závěru podzimu se se Středočechy pak táhnou nezdary s Chrudimí či s béčky Sparty a Olomouce. V první půlce ročníku hrál MFK s Vlašimí smírně 1:1.

„Vlašim je týmem, jenž se dlouhodobě prezentuje velmi fotbalově. Svoji hru zakládá na postupné kombinaci s míčem a rotaci hráčů. Víceméně na všech postech našli velkou odvahu do kombinace po celé ploše hřiště,” vysvětloval trenér.

Kameník varoval i před šikovnými fotbalisty, kteří se v sestavě soupeře objevují. „Na některých pozicích tam probíhají časté změny, dokážou však kádr vždy správně doplnit a postavit dobrý tým,” dodal. Až do konce jara hostuje ve Vlašimi třeba také Barnabáš Lacík, jehož mateřským klubem stále je Vyškov.

Rozhodněte si udělejte čas a pomozte MFK v cestě za první jarní výhrou! Hraje se v sobotu 9. března od 10.15 na stadionu Drnovice, kam si stále můžete zakoupit vstupenky v levnějším předprodeji ZDE. K dispozici je i aktuální vydání DIGITÁLNÍHO BULLETINU.

Zároveň využijte možnosti zapojit se do tipovací soutěže s týmovým kondičákem Tomášem Joslem, v níž se pokuste uhádnout nejpilnějšího běžce při utkání s Vlašimí. Více se dozvíte v přiloženém příspěvku.

Více
Více
Více
Více