10. března 2024, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Závěr proti Vlašimi si musíme uchovat hluboko v sobě, míní Kameník

Ne všechno vyšlo doma proti Vlašimi podle plánu, díky mohutnému finiši však brali fotbalisté MFK velmi hodnotnou remízu. Domácí měření sil rozebral blíže trenér Jan Kameník, který vyjmenoval zásadní poznatky z dramatické bitvy.

„Měli jsme dobrý vstup do utkání. Vypracovali jsme si jeden závar a jednu větší šanci, kterou musíme proměňovat, abychom se dostali do zápasu ještě trošku více. Samozřejmě pak nás srazila zbytečná standardka, při níž jsme nedohráli míč v pokutovém území,” řekl po konečném hvizdu trenér Kameník.

Podle něj se situace o něco zlepšila ke konci první půle a ze startu té následující. „Pokud chceme být úspěšní, je třeba tuto intenzitu a vůli prokazovat hned od začátku. Snažili jsme se stavět více do rozehrávky soupeře, abychom získávali míče a posléze mohli hrozit,” vyzdvihoval kouč.

„Stav 0:2 nás postavil do těžké situace, nicméně pomohli nám střídající hráči, díky nimž začala být hra živější. Střídání rozhýbala tempo utkání a tým si za výsledkem šel. Líbilo se mi, že i za skóre 2:2 jsme usilovali o vítězství, což je správné nastavení. Posledních šest sedm minut zápasu si musíme uchovat hluboko v sobě a navázat na ně příště,” upozorňoval Kameník.

Celý komentář vyškovského trenéra si pusťte níže.


Více
Více
Více
Více