14. března 2024, Tadeáš Mima, foto: Zdeněk Dolíhal

Páteční výjezd do Olomouce! Vyškov prověří béčko Sigmy

Trochu netradičně už v pátek odehrají další zápas fotbalisté Vyškova. V 19. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se jim stane soupeřem béčko Sigmy Olomouc, která na jaře již jednou zvítězila. Zato svěřenci trenéra Jana Kameníka věří, že právě oni mohou čekání na výhru konečně zlomit.

Na vrcholu tabulky se nic po minulém víkendu nezměnilo, přesto se situace dramatizuje. Náskok prvního Vyškova na druhou Duklu Praha se totiž ztenčil na pouhý jeden bodík. Přímý postup tak rozhodně není ani zdaleka hotovou věcí, stejně jako boje o barážové pozice, kde nápodobně zuří nemilosrdný boj o co nejlepší postavení.

MFK posledně zažil infarktový finiš na domácí půdě. Dlouho to vypadalo, že proti Vlašimi neurve ani bod, nicméně Amidou Diallo dvěma trefami v závěrečných minutách vydřel pro Vyškovany cennou remízu. Avšak jarní čekání Jihomoravanů na výhru pořád trvá, takže se musí snažit, aby tři body získali nyní v Olomouci.

„Rezerva Olomouce je nečitelným soupeřem v sestavě, protože nikdy nevíte, koho jejich áčko uvolní. Tým je velmi dobře připraven a má jasnou strategii, zároveň je běhavý a disponuje mladým kádrem,” vyjmenoval kouč Jan Kameník. Současně vyzdvihl, že mužstvo působí v soutěži již druhým rokem a neustále se zlepšuje. „Jejich jarní premiéra s Jihlavou ukázala, že jde o celek, s nímž se velmi těžko hraje a každý bod se počítá. Čeká nás náročný souboj, který bychom chtěli zvládnout,” dodal vyškovský trenér.

Po zimní přestávce Olomouc B dosud uspěla doma nad Jihlavou 3:0 a v Prostějově padla 0:2. V aktuální tabulce se tak Sigma nachází na 12. místě, přičemž od páté příčky ji dělí pouhé tři body. Rezerva ligového klubu tedy dozajista má do jara motivaci poprat se o ještě lepší pozice a co nejdříve se zbavit potenciálního strašáka v podobě bojů o záchranu.


Právě při poslední vysoké výhře olomouckého béčka byli vidět rovnou tři střelci – Ebrima Singhateh, Jan Fiala a Dele Israel. Na straně MFK je zatím jediným autorem gólů již zmiňovaný Diallo. Cílem tak bude, aby se prosadili také další ofenzivní hráči a pomohli Vyškovu ukořistit vítězství.

Povzbuzením pro MFK může být to, že v historii F:NL nikdy od Sigmy B neschytali porážku. Při premiérovém setkání z toho byla remíza 2:2, na níž navázaly dva zdárné výsledky v podobě 1:0 a 2:0. Jak to dopadne v pátek 15. března od 17.00 na Andrově stadionu, to můžete vidět na vlastní oči i vy. Fanoušci Vyškova pořádají výjezd, na kterém byste rozhodně neměli chybět! Kompletní info čtěte ZDE.

Více
Více
Více
Více