27. března 2024, Tadeáš Mima, foto: Latvijas Futbola federacija

Krollisův gól i remíza Baya. Jak se dařilo reprezentantům?

Mezinárodní zápasy ozvláštnily březen hned dvěma fotbalistům Vyškova. Během reprezentační pauzy se představili ve hře Lotyš Raimonds Krollis a Uganďan Fahad Bayo, kteří dostali nominaci k přátelským zápasům s kontinentálními soupeři. Co na hřišti předvedli?

Lotyšsko nastoupilo ke dvěma přípravným duelům, které absolvovalo 21. března v kyperské Larnace. Nejprve se pobaltská země utkala s domácími hráči, nicméně tento souboj strávil útočník Raimonds Krollis pouze na lavičce. A to i přesto, že lotyšský kouč udělal během druhé půle rovnou šest střídání.

Na svoji šanci si tak Krollis počkal do 26. března, kdy Lotyše čekalo Lichtenštejnsko. Tentokrát s vyškovským zástupcem rovnou v zahajovací jedenáctce. Avšak měření sil začalo hororově: vlastním gólem Lotyšska hned ve druhé minutě. Právě to ale byla voda na mlýn Krollisovi, jenž si počkal na šanci v 11. minutě a zařídil vyrovnání. Právě skóre 1:1 vydrželo až do úplného závěru střetnutí.

Reprezentační pozvánku obdržel i Fahad Bayo, který vyztužil ofenzivní řady Ugandy. Také africký nároďák čekala dvě přátelská utkání – první z nich 22. března s Komorami. Na tuto bitvu ovšem nebudou Uganďané vzpomínat v dobrém, jelikož schytali debakl 0:4. Bayo se na pažit dostal během druhého poločas.

Následující klání proběhlo o čtyři dny později s Ghanou. Bayovi se dostalo pocty v podobě startu od úvodní minuty, přičemž zůstal na trávníku až do posledního hvizdu. Podílel se tak týmovým výkonem na nerozhodném výsledku 2:2, když Uganda dvakrát gólově odpověděla na vedení svého protivníka.

Oba útočníci mají za sebou zápasový program se svými reprezentacemi a chystají se na návrat do Vyškova. MFK přitom již v sobotu 30. března hostí na domácím stadionu Drnovice duel FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY s Táborskem. Získejte vstupenky na bitvu druhého týmu tabulky se třetím právě teď za zvýhodněnou cenu.

Více
Více
Více
Více