5. dubna 2024, Redakce

Ženy a dorostenky MFK čekají generálky na ligu

Ženskou část MFK Vyškov čeká jarní část sezóny. Nově složený tým se zatím v soutěži rozkoukává, ale na jaře bude chtít, aby jeho výkony šly postupně nahoru a odvedená práce v tréninku přinesla své ovoce, o všem může napovědět už tento víkend, kdy ženské týmy MFK čekají generálky na ligu.

Obě ženská družstva pod křídly MFK Vyškov mají za sebou jedno přátelské střetnutí, když na kombinovaný tým žen a dorostenek remizoval v Tečovicích 0:0. Tým tvořený převážně dorostenkami byl posílen několika hráčkami z ženského týmu a nechybělo mnoho, aby Vyškov dovezl z Tečovic výhru.

Teď čeká týmy MFK generálka na ligová klání. Tým WU19, tedy svěřenkyně Eleny Klevetové a Anety Vrbacké se chystají na svého soka z 2. ligy dorostenek, tedy FSA Kras. Zápas s týmem z Kotvrdovic se odehraje na hřišti v Radslavicích v sobotu 6. dubna od 14:00.

Ženský tým odehraje svůj zápas o den později, když ve sportovním areálu v Chválkovicích na Hané přivítají dorostenky SK Líšeň. Zápas je plánován na nedělní jednu hodinu po obědě a pro návštěvníky je připraven doprovodný program v podobě tomboly. Vstupné je dobrovolné.

V podzimní části sezóny naše ženy platily nováčkovskou daň. Ve většině zápasů se na hřišti hledaly a nepřidalo jim na jistotě ani větší množství dlouhodobějších zranění. Během zimní přípravy došlo ke změnám v kádru. Do kolonky odchodů se zapsaly především dva.

Eliška Crhonková přestupuje do Sigmy Olomouc a Tereza Kubicová bude hostovat v Hodoníně. Pauzu si musí dát ze zdravotních důvodů brankářka Lenka Hykšová a v poli hrající Zuzana Talašová a Eva Kubová. V kolonce příchodů jsou hráčky se zkušenostmi z jiných fotbalových týmů: Kamila Malcová, Gabriela Kopřivová nebo Markéta Horáčková či futsalu: Julie Svátková.

Více
Více
Více
Více