5. dubna 2024, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek, Zdeněk Dolíhal

Vyškov míří odhodlaně ven, představí se na Spartě B

Naskýtá se další šance na body pro fotbalisty MFK. V neděli se vydají na domácí půdu béčka Sparty Praha, kde budou usilovat o první výhru jarní fáze. Přiblíží se svěřenci trenéra Jana Kameníka nejvyšší příčce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, nebo se situace na barážových pozicích vyvine jinak?

Přestože se vyškovští hráči stále drží na druhém místě F:NL, výsledkově si vstup do jara zajisté představovali jinak. Z dosavadních čtyř duelů vytěžili pouze dvě remízy, zatímco další dvě utkání prohráli. Naposledy MFK bral bod na domácím hřišti po divokém souboji s Táborskem. V tabulce tedy dělí druhý Vyškov čtyři body jak od třetích Jihočechů, tak od vedoucí Dukly.

Na straně sparťanské rezervy naopak musí panovat dobrá nálada. Pražané za čtyři zápasy nasbírali devět bodů a prokazují nejlepší momentální formu ze všech účastníků soutěže. Béčko Sparty slavilo také o minulém víkendu, kdy přetlačilo v ofenzivním dramatu 3:2 Zbrojovku Brno.

„Narazíme na sebevědomý tým s celou řadou hráčů, kteří mají svoji perspektivu a budoucnost. Jejich mužstvu vyšel vstup do jara, hraje dobře a dostalo se na solidní výsledkovou vlnu. Mezi silné stránky našeho soupeře patří kombinační hra a spousta pohybu,” upozorňoval trenér Jan Kameník.

Kouč zmiňoval i nepříjemný presink, díky němuž jsou sparťané schopni celoplošně napadat a dostávat protivníka pod tlak. Zkrátka hrají náročný fotbal po všech stránkách. „Využívají i herní prvky objevující se u jejich A-týmu, takže nás určitě nečeká nic jednoduchého,” dodal.

Komu to z kádru rivala aktuálně pálí, je Radek Šiler, jemuž se na gólovém kontě skví už tři trefy. Z toho dvě padly právě v předešlé bitvě s Brnem. Dvěma brankami a asistencí se potom prezentoval Daniel Michl. Na utkání však mohou být připraveny třeba i tváře z prvoligového áčka Sparty. MFK přesto věří, že naváže na podzimní vzájemné střetnutí, jež dopadlo v jeho prospěch 3:1.

Vyškov v posledním zápase podpořil bilancí 1+1 Raimonds Krollis, jehož příspěvek by se rozhodně velice hodil také tentokrát. Dosud nejlepším střelcem jara ale zůstává Amidou Diallo se dvěma střeleckými zápisy proti Vlašimi.

Měření sil v rámci 21. kola F:NL se uskuteční v neděli 7. dubna. Sparta B přivítá Vyškovany na stadionu Viktorie Žižkov od 10.30. Počínání Jihomoravanů můžete sledovat živě přes platformu Sporttotal.

Více
Více
Více
Více