8. dubna 2024, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Kameník: Prohra se Spartou B zabolela. Musíme se rychle zvednout

Další komplikace přišla do cesty fotbalistům Vyškova venku s béčkem Sparty. Nedělní přestřelku zvládli Pražané 5:3, zatímco Jihomoravané stále čekají na první jarní výhru. Za měřením sil se ohlížel trenér Jan Kameník, jenž se vrátil ke klíčovým momentům duelu.

„Měli jsme na utkání strategii, jak hrát a jak se měl zápas vyvíjet. Ta se ovšem rozplynula hned ve čtvrté minutě, kdy jsme inkasovali a nalili hráčům Sparty sebevědomí,” uvedl trenér Jan Kameník k rychle trefě soupeře. MFK tak brzy ztrácel, jenže nedařilo se mu skórovat.

„Následovala pasáž, během níž se hrálo mezi šestnáctkami bez výraznějších příležitostí. Tlačili jsme se dopředu, zatímco Sparta poté využila jednu individuální akci, uvolnila se a zvyšovala na 2:0. Navíc jsme chvíli nato obdrželi i třetí gól. Poločas se pro nás nevyvíjel dobře,” poznamenal kouč.

Před druhým dějstvím bylo zapotřebí reagovat. „V šatně jsme si něco řekli, změnili jsme rozestavení a vystřídali dva fotbalisty, což se na hře výrazně projevilo. Začali jsme hrát a být nebezpečnější. Také jsme vstřelili branku, ale vzápětí jsme inkasovali znovu. Řekl bych, že právě trefa sparťanů na 4:1 utkání definitivně zlomila v náš neprospěch,” pokračoval Kameník.

Za výrazného rozdílu se duel už jenom dohrával. „Pouze jsme korigovali na 2:4 a 3:5. Utrpěli jsme tak prohru, která zabolela. Nevyšel nám taktický plán a přestože se hráči snažili, zápas nám výrazně nevyšel,” věděl vyškovský trenér. Zároveň sledoval i rozdíly s předchozím střetnutím doma.

„S Táborskem jsme o utkání přišli individuálními chybami, zatímco se Spartou B jsme jednoznačně neobstáli směrem do defenzivy. Pokud venku vstřelíte tři branky, musí vás to nasměrovat k vítězství. Nesmíte inkasovat pětkrát. Je potřeba se rychle zvednout a nastartovat se k možná klíčové bitvě jara, jež nás může vrátit do hry – a to je nadcházející souboj doma s Chrudimí,” vyhlíží Kameník příštího protivníka.

MFK přitom neztratil jen body, ale prozatím i brankáře Jana Stejskala. Ten musel střídat kvůli zranění. „Došlo ke střetu s protihráčem – šlo mu to na koleno, které mu oteklo. Čekáme na středeční magnetickou rezonanci, jež by měla odhalit závažnost zranění. Uvidíme, jak to bude vypadat, nicméně na nejbližší dny jsme o tohoto hráče přišli,” uzavřel Kameník.

Další zápas v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se koná již v sobotu 13. dubna, kdy Vyškov hostí v Drnovicích od 10.15 už zmiňovanou Chrudim. Vstupenky získejte ve výhodném online předprodeji ZDE.

VSTUPENKY NA CHRUDIM

Více
Více
Více
Více