16. dubna 2024, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Anglický týden pro Vyškov: získá další výhru nad Prostějovem?

Vyhrát podruhé během pěti dnů? Ideální šance najet na takovou výsledkovou bilanci se nabízí fotbalistům MFK. Vyškovští hráči po úspěchu nad Chrudimí míří do olomoucké čtvrti Holice, kde hraje v azylu Prostějov. Co se dá očekávat od zápasu 23. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY?

O víkendu konečně přišel zlom. Vyškov na šestý jarní pokus konečně dosáhl na plný počet bodů, když před vlastními fanoušky zdolal Chrudim 1:0 a zůstává na dosah vedoucí Dukle. Pražané aktuálně mají na čele náskok pouhých dvou bodů, zatímco třetímu Táborsku utekl MFK na čtyři body.

Svěřenci trenéra Jana Kameníka ví, že musí v nastaveném trendu pokračovat dále. Cestu za druhým vítězstvím v řadě se jim však pokusí překazit jejich regionální rival Prostějov. Ten se sice nachází až na předposlední pozici soutěže, jeho forma z posledních utkání ale vypadá poměrně nebezpečně. Prostějovští totiž z uplynulých pěti duelů vyhráli hned tři.

Spodek F:NL je navíc pořádně našlapaný, což dává bojům o udržení pořádný náboj. Je tedy jasné, že patnáctý celek tabulky bude chtít tři body, aby dostal pod tlak všechny konkurenty z okolních příček. Prostějov zároveň bude usilovat o třetí úspěch za sebou poté, co předešlé bitvy se Zbrojovkou i Táborskem zvládl shodně 2:1.

Vyškovští mají k dispozici širší kádr, což umožňuje variovat sestavu během fyzicky náročného anglického týdne. „Máme typologicky různé hráče, které můžeme použít. Hrajeme nejen ve středu, ale pak i znovu v sobotu a samozřejmě se může stát, že příležitost dostanou i další hráči,” uvažoval Kameník po vítězství nad Východočechy.

Utkání Prostějova s Vyškovem bývají celkem akční. Například podzimní souboj přinesl rovnou sedm gólů a těsný výsledek 4:3 pro MFK. Před rokem na jaře sice soupeř bral skóre 1:0, nicméně předtím vítězil Vyškov 4:1, 4:0 či se zrodila remíza 2:2.

Poslední dobou těží 1. SK ze slibné střelecké formy. Proti brněnské Zbrojovce se dvakrát trefil Petr Jaroň, na jaře však mířili přesně třeba i Jaroslav Harušťák s Janem Štěrbou. Za MFK se pak proti Spartě B střelecky předvedl třeba Issa Fomba dvěma góly, jenž minule v Drnovicích asistoval Raimondsu Krollisovi.

Jak regionální souboj dopadne? Hraje se v netradičním středečním termínu 17. dubna, a to od 16.30 na stadionu v olomoucké části Holice. Již nyní můžete kupovat i vstupenky na sobotu 20. dubna, kdy se MFK vrací domů k jihomoravskému derby se Zbrojovkou Brno. Online předprodej naleznete ZDE.

Více
Více
Více
Více