9. května 2024, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Kameník: Měli jsme velmi pomalou výstavbu hry

Pozitiva po utkání s Vysočinou hledal těžce. Trenér Jan Kameník komentoval prohraný domácí souboj fotbalistů Vyškova, kteří neodpověděli na brzkou trefu soupeře a padli 0:1. Problémů, kvůli nimž dostal výsledek nepříznivou podobu, se projevilo hned několik.

„Každý se ve finále podívá na výsledek, který je jednoznačný. Prohráli jsme 0:1, nezískali jsme ani bod. Od samého počátku jsme měli problém s výstavbou hry, jež byla velmi pomalá. Nehráli jsme dostatečně rychle, abychom si vytvořili možnosti k zakončení,” otevřel hodnocení vyškovský kouč.

Zato soupeř na nic nečekal a udeřil. „Relativně brzy jsme prakticky bez předchozího tlaku soupeře inkasovali branku, což Jihlavě vyhovovalo. Ta se následně stáhla do hlubšího postavení a začali jsme dobývat obranný blok. Tady se ukázala naše bolest – v tomto máme jednoznačně rezervy,” usoudil Kameník.

Vstup do druhého dějství nebyl podle trenéra špatný. „Trochu jsme ožili. Začali jsme na trávník posílat ofenzivní hráče prostřednictvím střídání. Dostali jsme tam Svobodu, dále Dialla. Snažili jsme se se dvěma útočníky vepředu vyvinout větší tlak, ale měli jsme extrémní problém s pohybem uprostřed pole,” zmiňoval další komplikace.

Celý pozápasový komentář Jana Kameníka si přehrajte níže.

Více
Více
Více
Více