29. května 2024, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Boj o vše přichází! Vyškov začne baráž s Karvinou doma

Povede se to, co loni fotbalistům Vyškova těsně uteklo? Svěřenci kouče Jana Kameníka opět nastoupí v baráži o FORTUNA:LIGU, tentokrát proti Karviné. Dvojzápas startuje ve čtvrtek od 18 hodin v Drnovicích, kde lze očekávat pořádnou bitvu s papírovým favoritem.

O minulém víkendu skončila druhá nejvyšší soutěž, kterou Vyškov završil venkovním duelem s Příbramí. Jihomoravanům ovšem výjezd vůbec nesedl a utrpěli porážku 0:2, kvůli čemuž spadli na čtvrtou pozici. Do baráže tak míří jako hůře nasazený účastník F:NL a zahájí ji doma.

Umístění Vyškova mělo vliv i na to, že do klíčového dvojzápasu dostal papírově nejsilnějšího možného soupeře. Tím je čtrnáctý tým po prvoligové skupině o záchranu MFK Karviná, která si tuto pozici zajistila závěrečným vítězstvím 1:0 nad Českými Budějovicemi. Aby však mohla svoji misi považovat za hotovou, potřebuje obstát také proti Vyškovským.

„Karviná má pohyblivý tým, který hraje ve vysoké intenzitě a je takticky velmi zodpovědný. Soupeři nechybí ani důraz v osobních soubojích. Navíc se může opřít o zkušené hráče, viz jména jako Svozil nebo Budínský, ale i řada dalších. Prezentují se běžecky náročným fotbalem a určitě jde o protivníka majícího prvoligové parametry,“ vystihl trenér Jan Kameník.

KUPUJTE VSTUPENKY ONLINE

Poslední výsledky Vyškova sice nebyly úplně pozitivní, motivaci ovšem mančaft neztrácí. „Co se týče výkonů, mívali jsme některé dobré pasáže, ale scházelo nám to, abychom odehráli vydařený zápas po celých 90 minut. Proto máme o to větší motivaci do nejdůležitějšího dvojzápasu, jenž nás nyní čeká. Třicet kol je za námi a soutěž je uzavřená – potřebujeme se tedy dívat dopředu a neohlížet se za tím, co se událo v předchozích utkáních,“ dodal kouč.

Pro jeho svěřence jde o druhou barážovou zkušenost po loňském dramatu se Zlínem. Tehdy se nejdříve zrodila prohra venku 0:1, načež MFK marně doma bojoval o vyrovnání. Kvůli skóre 0:0 se tak vyškovský postup mezi elitu nekonal. Co se ale nepovedlo před rokem, může se klidně stát letos.

Karviná se už také v baráži představila, byť jde o již dávnější vzpomínku. Mužstvo ji odehrálo na jaře 2019, kdy uhájila prvoligovou příslušnost po výsledcích 2:1 a 1:1 s Jihlavou. Co se pak týče vzájemných bitev z předešlého ročníku, velký vliv vždy mělo domácí prostředí (2:1 pro Vyškov, 2:0 pro Karvinou).

Nejlepším střelcem Karviné v aktuální sezóně je zkušený Lukáš Budínský, jenž se dosud trefil šestkrát. Za ním jsou čtyřgóloví Rajmund Mikuš a Nigerijec Adeleke Akinyemi. Ze současné sestavy Vyškova se potom dostali nejvýše Amidou Diallo či Raimonds Krollis s pěti brankami.

Rozhodně nečekejte a zajistěte si místo na drnovických tribunách už teď! První utkání baráže o FORTUNA:LIGU se uskuteční ve čtvrtek 30. května od 18 hodin. Vstupenky seženete ve zvýhodněném předprodeji ZDE. Permanentkáři mají vstup v rámci svojí permanentky.

KUPUJTE VSTUPENKY ONLINE

Více
Více
Více
Více