1. června 2024, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Zrodí se postup do ligy? Vyškov jede ven k barážové odvetě

Čtvrteční utkání vyšlo o chlup lépe Karviné, o postupu však ještě ani náhodou rozhodnuto není. Fotbalisté Vyškova čeká v neděli barážová odveta o FORTUNA:LIGU na půdě soupeře, kde se pokusí smazat jednogólové manko. Pokud by se Jihomoravanům zadařilo, vůbec poprvé v historii by se podívali do nejvyšší české soutěže.

„Pátek jsme měli k regeneraci, zatímco sobotu jsme věnovali tomu, abychom se na soupeře znovu dobře připravili. Včetně aspektů, které jsme viděli ve čtvrtečním barážovém zápase. Prostě není kam uhnout, jdeme na to,” řekl vyškovský trenér Jan Kameník před ultimátní bitvou na hřišti Karviné.

Klub z města ležícího na řece Hané v předchozím utkání nijak výrazně nezaostával. Herní projev obou mančaftů byl srovnatelný a rozdíl činila jediná proměněná šance, jež Karviné vyšla ke konci prvního poločasu. Skóre 0:1 tak rozhodně není ničím nedostižitelným, co by mělo Vyškov odradit od snahy postoupit do první ligy.

„Půjde o venkovní duel, takže podpora karvinských fanoušků bude asi velká. Jsem ovšem přesvědčen, že by to mohlo kluky motivovat a mohli by to brát jako pozitivní faktor,” přemítal Kameník. Teď už se zkrátka hraje o všechno a měření sil v Karviné definitivně určí, jaký bude převažovat celkový dojem ze sezóny 2023/2024.

Po úvodním barážovém souboji se překlopila výsledková bilance na stranu Karviné. Ta dosud nad Vyškovem v soutěžních střetnutích zvítězila 1:0 a 2:0, přičemž jihomoravský tým má na kontě jen jednu výhru 2:1. Nyní tedy je řada na něm, aby historickou statistiku posunul do podoby, která mu bude vyhovovat a přinese mužstvu finální úspěch.

Do Karviné se pořádá také výjezd, jenž má na starosti fanouškovská skupina Fanatici z Vyškovska. Kompletní informace se dozvíte ZDE. Samotné měření sil startuje v neděli 2. června od 17.30 hodin na stadionu MFK Karviná. Pokud se nebudete moci dostavit přímo na místo, živý přenos poběží online na ČT Sport Plus.

Více
Více
Více
Více