17. června 2024, Tisková zpráva

Filip Štěpánek se loučí s Vyškovem

Během tří let ve Vyškově se z druholigového nováčka vypracoval mezi osobnosti týmu a jal se role kapitána. Po téměř stovce utkání strávených v bílém dresu MFK mění Filip Štěpánek angažmá.

Filip Štěpánek se přesunul do Vyškova po postupu MFK do druhé nejvyšší soutěže. Zlínský odchovanec už předtím sbíral starty v MSFL v dresu Kroměříže a rezervy Zlína.

Po přesunu do Vyškova rychle zaplul do základní sestavy a hned v první sezóně zaznamenal 27 ligových startů a další tři v poháru. Na jeho první branku v dresu Vyškova si všichni fanoušci jistě velice dobře vzpomínají, neboť svou hlavičkou zajistil Vyškovu záchranu ve F:NL.

V následujících dvou sezónách se počet Štěpánkových startů vyšplhal až na 93. S Vyškovem si Štěpánek hned dvakrát zahrál baráž o 1. ligu a nesmazatelným písmem se zapsal do paměti fanoušků MFK.

Během necelé stovky soutěžních utkání zaznamenal Štěpánek čtyři branky a čtyři asistence. V uplynulé sezóně navíc po končícím Michalu Klesovi "zdědil" i kapitánskou pásku.

„Filipovi vypršela tříletá smlouva a jeho ambice dostat se do ligy u nás nebyla naplněna a měl chuť se někam posunout. Myslím si, že je pro něj ta změna přínosná, potřeboval nový impuls. Pro nás je to samozřejmě obrovská ztráta, jelikož odchází kapitán, ale Filipovi přejeme jen to nejlepší a věříme, že si tu vysněnou ligu zahraje,“ říká k odchodu Filipa Štěpánka generální manažer MFK Zbyněk Zbořil.

Novým angažmá zlínského odchovance se stává brněnská Zbrojovka.

Štěpěc, díky za krásné tři roky a hodně štěstí v novém angažmá!


Více
Více
Více
Více