25. června 2024, Klub, foto: Filip Ježek

Vyškovská defenzíva posiluje, dres MFK oblékne Jan Štěrba

První letní posilou Vyškova se stává zkušený stoper Jan Štěrba. Majitel 54 ligových startů přichází na přestup z brněnské Zbrojovky. V minulých letech působil kromě Brna i v Sigmě Olomouc. Jaro uplynulé sezóny strávil na hostování v Prostějově, kterému pomohl k záchraně.

Jan Štěrba je rodákem ze severu Moravy, kde také s fotbalem začínal. Jeho první krůčky začaly ve Frýdlantu nad Ostravicí, odkud se přesunul do Frýdku-Místku a následně do Baníku Ostrava. Tam vydržel do 15 let a poté se začala psát fotbalová kapitola jménem Sigma Olomouc.

V olomouckém klubu působil Štěrba od roku 2009. V něm také nakoukl poprvé do profesionálního fotbalu, když v sezóně 2014/15 naskočil do premiérového druholigového utkání. První ligový start si připsal o sezónu později, kdy odehrál celkem sedm zápasů v Synot Lize.

V dresu Sigmy si zahrál také kvalifikaci o Evropskou ligu, v níž naskočil do tří duelů. Od ročníku 2021/2022 působil ve Zbrojovce Brno, se kterou si zahrál i FORTUNA:LIGU. Jak už bylo zmíněno, v poslední polovině sezóny nastupoval za Prostějov.

Co se týče reprezentačních startů, Štěrba patřil v mládežnických reprezentacích mezi stálice již od kategorie U16. V dresu U17 si dokonce zahrál na evropském šampionátu.

Celkově odehrál Štěrba v druhé nejvyšší soutěži 81 zápasů a vstřelil 7 branek. V první lize se číslo jeho startů zastavilo na hodnotě 54 a střelecké konto obsahuje dva zářezy.

Vítej ve Vyškově, Honzo!

Více
Více
Více
Více