27. června 2024, Klub

Posila s minulostí v Ajaxu! Vyškov přivádí Zakariu El Azzouziho

Do Vyškova přichází hráč, kterému nechybí v životopise zajímavé fotbalové adresy. Kádr doplňuje osmadvacetiletý Zakaria El Azzouzi, aby posílil útočnou řadu MFK. Dříve působil třeba ve vyhlášené akademii Ajaxu, odkud se vypracoval až do nejvyšší nizozemské soutěže.

El Azzouzi rozjel svoji fotbalovou cestu v mládežnických družstvech Ajaxu Amsterdam. Vyzkoušel si tak třeba i juniorskou Ligu mistrů, v níž zaznamenal sedm tref a na další dvě přihrál.

Do dospělých soutěží však vlétl až za Twente, když v jeho dresu nastřílel čtyři branky za 13 utkání. Později se připojil ke Spartě Rotterdam či dalšímu mančaftu z tohoto města Excelsioru. Góly si připisoval však také ve druholigovém Volendamu či rumunském Brašovu, přičemž naposledy startoval za katarský Al-Kharaitiyat SC.

„Zakaria působí jako hráč, který to umí s míčem a dobře si hledá prostor. Vnímám jeho vysokou herní inteligenci a schopnost dostat se do zakončení. Vidím i pracovitost v tréninku, takže zatím s ním panuje spokojenost. Uvidíme, jak se adaptuje na naše prostředí,” uvedl trenér Jan Kameník k nové posile.

Přestože se El Azzouzi narodil v Rotterdamu, na mezinárodní scéně debutoval za Maroko, jehož občanství má. Stalo se tak v dubnu 2013 za výběr do 17 let. O tři roky později ovšem hrál také za Nizozemsko U20, a to při dvou remízách 1:1 z přáteláků s Portugalskem. Oba branky svého týmu přitom vstřelil právě El Azzouzi.

Zároveň se ve čtvrtek potvrdilo, že také v další sezóně bude pokračovat hostování brankáře Jiřího Borka.

Více
Více
Více
Více