28. června 2024, Klub

Další nová tvář pro ofenzivu MFK: přichází Tomáš Zajíc

Po Zakariovi El Azzouzim hlásí Vyškov další posilu. Jihomoravský klub získává z Českých Budějovic Tomáše Zajíce, jenž se má stát oporou ofenzivní hry. Sedmadvacetiletý fotbalista zároveň je někdejším mládežnickým reprezentantem.

Tomáš Zajíc se výrazně rozvíjel na Slovácku, kde také zaznamenal první starty v nejvyšší české soutěži. Vůbec poprvé do ní nahlédl během sezóny 2014/15. Postupně nastřádal za tento klub 115 zápasů s bilancí 28 tref a šesti asistencí. Další kapitolu svojí kariéry spojil Zajíc s Baníkem Ostrava, za nějž stihl 33 střetnutí, deset gólů plus dvě přihrávky.

Forvard si vyzkoušel také jednoletou anabázi v polské Zaglebii Lubin, tam ale naskočil do pouhých deseti měření sil s bilancí 2+1. Od ročníku 2022/23 se potom snažil Zajíc získat herní praxi v českobudějovickém Dynamu, což ovšem vyšlo spíše částečně. Nyní se mu tak nabízí perfektní možnost, jak se znovu nastartovat do pohody.

„Naposledy působil v Českých Budějovicích, kde toho tolik neodehrál. Slibujeme si, že ho vrátíme zpátky do střelecké formy a bude útočníkem, který se u nás prosadí,” důvěřuje nové posile vyškovský trenér Jan Kameník.

Ve statistikách Zajíce naleznete také starty za mládežnické reprezentace – a to za národní týmy U20 a U21. Právě za jednadvacítku si střihnula nová posila Vyškova sedm utkání se dvěma brankami.

Tomáši, vítej ve Vyškově a přejeme jen to nejlepší do nového působení!

Více
Více
Více
Více