8. července 2024, Tadeáš Mima, foto: Zdeněk Dolíhal

Gólmanská posila: z Baníku přichází hostovat Hrubý

Důležité jméno, které vypomůže v defenzivě, přivádí fotbalisté Vyškova. Do týmu míří na hostování z ostravského Baníku brankář Martin Hrubý. Ten už naskočil také do přípravných zápasů MFK a poznává nové prostředí.

Dvacetiletý gólman zahájil svoji cestu mládežnickým fotbalem ve Frýdku-Místku, odkud se záhy přesunul do Baníku Ostrava. Tam se přes dorosteneckou soutěž probojoval až do dospělé kategorie, kde nastupoval především za rezervní mančaft v MSFL. K šanci v nejvyšší lize se ovšem nedopracoval.

Také v uplynulém ročníku působil Hrubý v kádru Baníku B, přičemž během jara hostoval na Slovensku za druholigový Dolný Kubín. Nyní se tak perspektivní brankář vrací do své domoviny a může svoji kariéru rozvíjet právě ve spolupráci s Vyškovem.

„Vždy jsme šli cestou mladých gólmanů, jimž jsme pomohli do ligy, ať už šlo o Tondu Kinského nebo Honzu Stejskala. Dnes si tuto roli u nás vydobyl Jirka Borek, přičemž Martin Hrubý přichází do stejné pozice, jakou zastával Borek před rokem. Má tedy šanci se o to porvat a uvidíme, třeba se opět podaří výkonnostní krok nahoru dalšímu brankáři. Klíčové je, že jdeme do sezóny se dvěma nadějnými a ambiciózními gólmany, kteří se budou prát o šanci,“ přiblížil generální manažer MFK Zbyněk Zbořil.


Více
Více
Více
Více