10. července 2024, Tadeáš Mima, foto: Zdeněk Dolíhal

Další opora pro Vyškov! Posiluje o Filipa Vedrala

Tvorba kádru pro novou sezónu pokračuje. K fotbalistům Vyškova se přidává Filip Vedral, který naposledy působil v jihlavském FC Vysočina. Sedmadvacetiletý hráč se zkušenostmi z obrany i útoku epizodně nastupoval také ve Vlašimi nebo 1. HFK Olomouc.

Vedral již od mládežnických let patřil ke stabilním členům FC Vysočina. Zahrál si tak i nejvyšší juniorskou soutěž v sezóně 2016/17, načež se přesunul na hostování do olomouckého 1. HFK. Po návratu do Jihlavy se stal Vedral také členem A-týmu a postupně poznával dospělý fotbal.

Šikovný fotbalista dále poznal i Vlašim, kde hostoval během ročníku 2019/20. Od té doby ovšem sbíral starty výhradně za Vysočinu, odkud odešel začátkem července právě do Vyškova. Jeho kariérní statistiky hlásí 138 utkání, 20 gólů a sedm asistencí ve druhé české lize. Za samotné áčko Jihlavy pak zaznamenal 24 tref ve všech soutěžích.

Z historie zápasů lze vyčíst, že Vedral dokáže hrát na více postech. Hned 87krát naskočil v soutěžních duelech jako stoper, 48 startů zaznamenal z role útočníka, 11 střetnutí absolvoval v defenzivní části zálohy a 10 utkání odehrál na pravé obraně.

„Jsem rád, že jsme dotáhli přestup Filipa Vedrala z Jihlavy, odkud s ním již mají naši trenéři zkušenost. Víme, že je vítězný typ a do tohoto prostředí určitě zapadne. Jedná se o zkušeného kluka, který by mohl patřit k lídrům mužstva, stejně jako tomu bylo dříve v případě Štěpánka, Ilka či Lahodného,“ uvedl generální manažer Zbyněk Zbořil.

Více
Více
Více
Více