14. července 2024, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Filip Vedral: První dojmy z nového prostředí? Pouze ty nejlepší!

Je to teprve pár dní, co byl Filip Vedral oznámen jako nová posila fotbalistů Vyškova. Univerzál, který umí zahrát vzadu i vepředu, mluvil o dosavadních pocitech z MFK po sobotní generálce v Drnovicích, kde se zrodila remíza 0:0 s Považskou Bystricou.

„Už se těšíme, až příští týden začne liga. Víme, že generálka nebyla optimální, ale máme tady skoro úplně nový kádr. Chce to čas. Zápas nám zase něco ukázal, v týdnu si to rozebereme a máme čas to doladit,” uvědomuje si novic ve vyškovském dresu Filip Vedral.

Ambicí bude, aby se výkony postupně zlepšovaly také během sezóny. „Chceme, aby to do sebe lépe pasovalo a více jsme se sehráli. Abychom našli na hřišti více vzájemné chemie. Přece jen když dorazí pět šest nových kluků, potřebuje to čas, než si všechno sedne. Věřím však, že tým je zdravý a kvalitní,” podotýká sedmadvacetiletý hráč.

Vedral zároveň neskrývá radost z nového působiště. „Jsem upřímně nadšený jak z jednání s panem Zbořilem, tak z hlediska trenérů, které už znám z Jihlavy. Také díky nim jsem věděl, do čeho jdu. Znám i Tomáše Svobodu s Milanem Piškem, jelikož jsme pospolu v Jihlavě minimálně dva roky hráli. Jsem maximálně spokojený po všech stránkách,” vyzdvihuje.

V sestavě MFK je Vedral připraven na úlohu vzadu, případně se ovšem nebojí ani jiných postů. „Upřímně útočníka jsem už dva roky nehrál, ale i v Jihlavě jsem se občas sám vytahoval za nepříznivého výsledku,” zavzpomínal.

„Jsem vítězný typ, nenávidím porážky. A možná ještě víc nenávidím remízy, protože tam to vždy závisí na jediném gólu navíc, kterým můžete skóre naklonit ve svůj prospěch. Jakožto stoper se budu soustředit, abychom branky nedostávali. A když se naskytne možnost dát gól ze standardky či ze hry, budu jedině rád,” dodala nová tvář vyškovského mužstva.

Více
Více
Více
Více