19. července 2024, Tadeáš Mima

MFK ma dalšího hráče! Do sestavy přivádí Marcela Nováka

Spolupráci s fotbalisty Vyškova zahajuje další posila. Na jihu Moravy bude působit dvaadvacetiletý Marcel Novák, který strávil jaro v rezervě Slovácka. Rodák ze slovenských Michalovcí má být oporou nejen uprostřed zálohy, ale také pro defenzivu.

Mladý hráč rozběhl své působení v dospělém fotbale během sezóny 2020/21. Ve druhé slovenské lize nastupoval za FC Košice, jehož dres nosil až do roku 2023. Celkem v něm zvládl 44 utkání a jako bonus zaznamenal tři trefy i jednu asistenci.

Také navazující fázi kariéry spojil Novák se druhou soutěží svojí země. Pro změnu však ve Slavoji Trebišov, kde absolvoval 42 zápasů a byl důležitým členem mužstva. Důkazem budiž i to, že ještě nad rámec úkolů v záloze či obraně vstřelil čtyři góly. Za zmínku stojí, že na kontě má i dva starty za Slovensko U17.

Uplynulý půlrok se nesl pro Nováka ve znamení změny. Ta měla podobu přestupu do Slovácka B, s nímž skončil ve spodní půlce pořadí Moravskoslezské fotbalové ligy. Nyní ovšem dostává nadějný hráč šanci o úroveň výše – a to právě ve Vyškově.

Jak nejen on, ale celý mančaft vstoupí do Chance Národní Ligy? První kolo sezóny se odehraje již v sobotu 20. července, kdy MFK hostí Prostějov na stadionu Drnovice. Lístky i permanentky seženete online ZDE.

Více
Více
Více
Více