19. července 2024, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Vzhůru do boje! Sezónu Vyškova otevírá domácí derby

Po letní odmlce se opět rozbíhají fotbalové soutěže. A v kolotoči Chance Národní Ligy nechybí ani Vyškov, který po červnové baráži opět naskočí do ostrého zápasu. Přitom hned úvodní kolo bude celkem vyhecované, jelikož do Drnovic v sobotu přijede regionální rival z Prostějova.

MFK Vyškov – 1.SK Prostějov
20. 7. | 10.15 | Drnovice

Není to tak dlouho, co Vyškované ještě bojovali o postup do nejvyšší soutěže. Dvě barážové porážky 0:1 s Karvinou však znamenaly, že prvoligové brány jim zůstaly zapovězené také pro tento ročník. Svěřenci trenéra Jana Kameníka každopádně jdou do sezóny s čistou hlavou, byť letní příprava trvala jen relativně krátce.

„Z přáteláků něco poznáte, kompletní obrázek vám ale udělá až mistrovská soutěž. Času bylo málo a přípravných utkání si umím představit i více, je to však nějaká naše realita. Nebudu v tom hledat žádný problém nebo berličku, v sobotu do toho musíme se vší pokorou šlápnout,” burcuje Kameník před startem Chance Národní Ligy.

V přípravě stihl MFK čtveřici duelů, když remizoval 1:1 se Zlínem, následně podlehl 0:4 Skalici, posléze si reputaci napravil úspěchem 4:1 nad Dunajskou Stredou a na závěr hrál 0:0 s Považskou Bystricou. Teď ovšem přijde první ostré měření sil, a to s hráči Prostějova.

„O sestavě si myslím, že máme jasno. Ta přirozeně vyplynula z uplynulých zápasů i tréninků. Prostějov měl na přípravu de facto stejný čas jako my, věříme tedy klukům, kteří mají naši podporu. Pracují dobře a líbí se nám jejich nastavení, v tomto žádné problémy rozhodně nemáme,” těší kouče před premiérovým výkopem podzimu.

Prostějov si okořenil letní přípravu pěticí střetnutí, z nichž vyhrál rovnou čtyři. Poradil si s Považskou Bystricou, Zlínskem, Frýdkem-Místkem i Uničovem, zatímco jako jediný byl nad jeho síly Baník B. Celkově Hanáci nastříleli 11 gólů a naznačují, že by mohli být v ofenzivě velmi nebezpeční.

Vstupenky + permanentky získáte zde

„Je to hlavně o nás. Připravujeme se, přičemž plníme nároky, jež na nás trenéři kladou. Hrajeme doma a chceme uspět. Vydáváme se vlastní cestou, musíme být na sebe nároční a věřím, že se díky tomu zadaří,” vyzdvihuje nově příchozí opora týmu Jan Štěrba.

Pokud by MFK navázal na vzájemné bitvy z předešlé sezóny, mohl by být maximálně spokojený. Před rokem vyšel z domácí přestřelky 4:3 se všemi body, načež zvládl také venkovní zápas 1:0. Ze šesti společných soubojů ve druhé lize se zároveň stalo jen jednou, že by Prostějov zvítězil.

Ve prospěch Vyškovských mluví i jejich historická bilance zkraje jednotlivých ročníků. Od postupu do ChNL se totiž ještě nestalo, aby prohráli svůj první zápas před domácím publikem. V červenci 2021 remizovali 1:1 s Líšní, rok potom zničili 3:0 Chrudim a minulou sezónu rozjeli výsledkem 2:1 s Příbramí.


Začátek sezóny se nese také ve znamení nových dresů, jejichž podobu představil klub ZDE. V odkazu najdete i podrobné informace o tom, jak si objednat jejich originální provedení, potažmo repliku nebo dětskou variantu. Případně se mrkněte na KOMPLETNÍ NABÍDKU FANSHOPU.

Jak je již tradicí, vstupenky na utkání seženete prostřednictvím komfortního online předprodeje. Platformu nově spravuje společnost Enigoo pro ještě pohodlnější nákup nejen lístků, ale i permanentek. Vše potřebné provedete ZDE.

To hlavní zaznělo, teď už hurá na fotbal! Vyškovští fotbalisté se na vás těší v sobotu 20. července od 10.15, kdy zazní úvodní hvizd střetnutí s Prostějovem.

Vstupenky + permanentky získáte zde

Více
Více
Více
Více