31. srpna 2024, Tadeáš Mima, foto: Zdeněk Dolíhal, Michal Málek

Schön se vrací „domů”. Pomůže Vyškovu uspět ve Varnsdorfu?

Dlouhá cesta za soupeřem s velkým odhodláním a bojovností. Fotbalisté Vyškova se chystají na osmé kolo Chance Národní Ligy, ve kterém se vydají až do dalekého Varnsdorfu. Tam dříve působil Patrik Schön, jenž aktuálně hraje za MFK a půjde o jeho první výjezd na tuto adresu v jihomoravských barvách.

FK Varnsdorf – MFK Vyškov
1. září | 17.30 | Městský stadion v Kotlině

Už je to zhruba rok a čtvrt, co naposledy oblékl varnsdorfský dres. Záložník Patrik Schön se už v neděli vydá do svého bývalého působiště, kde MFK odehraje další zápas druhé nejvyšší soutěže. A bude usilovat skutečně o hodně. Svěřenci kouče Jana Kameníka hájí čtvrté místo ChNL, přičemž navazují na vítězství nad Zbrojovkou z minulého kola.

Co se však týče Varnsdorfu, ten je na tom o poznání hůře. Z uplynulých tří duelů ani jednou nevyhrál a na Vyškov mu chybí čtyři body. Předešlý zápas navíc dopadl pro Severočechy porážkou 0:1 s Líšní, kterou zavinila velká chyba gólmana. Momentální rozpoložení tedy mluví spíše ve prospěch MFK, jenž cítí šanci znovu naplno bodovat.

Do utkání se podle všeho zapojí i již zmiňovaný Schön. Ten za Varnsdorf odehrál 128 střetnutí, během nichž zaznamenal 29 tref a 11 asistencí. Mezi lety 2018–2023 se tak toto město stalo jeho fotbalovým domovem, kam se teď vrátí vůbec poprvé od přestupu do vyškovských barev. Na lepší statistiky v nynější sezóně ovšem zatím čeká. Dosud ho provázely spálené možnosti, které by rád odčinil a vrátil se do většího klidu. A tato příležitost přichází právě teď.

Jihomoravanům přitom vyhovují vzájemné bitvy s nadcházejícím protivníkem. Posledně ho doma přetlačili 2:1, předtím mu vzali venku bod za remízu 1:1 a ještě dříve se zrodily úspěchy 3:1 a dvakrát 2:0. Průběžná bilance proto ještě více podporuje naděje Vyškova.

Není ale radno podceňovat žádný faktor. A to ani cestování. Když jedete do Varnsdorfu z Vyškova, je nejkomfortnější chvilku cestovat i přes Německo, abyste dorazili včas a pohodě. Projedete se třeba okresním saským městem Žitava a získáte cenné minutky na dlouhé výpravě. Přece jen vzdálenost vzdušnou čarou činí asi 250 kilometrů.

Jak se k nostalgickému návratu postaví Schön? A udrží si celý mančaft formu z předchozího měření sil? Sledujte vzájemné utkání v neděli 1. září od 17.30 buď na stanici ČT Sport, nebo přímo na městském stadionu v Kotlině.

Více
Více
Více
Více