24. září 2024, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Bude divizní soupeř kousat? MFK odehraje druhé kolo poháru

Dlouhou pauzu střídá období, kdy fotbalisté Vyškova odehrají spoustu zápasů rychle za sebou. Po nedělní porážce na Spartě B se svěřenci trenéra Kameníka vydají do divizního Bílovce ke druhému kolu MOL Cupu. Zvládnou střetnutí podle představ a postoupí mezi 32 nejlepších týmů?

Konec září se nese v duchu natřískaného fotbalového programu, který nemíjí ani MFK Vyškov. A to jen pár dnů potom, co mu Sparta B uštědřila druhou porážku letošního ročníku Chance Národní Ligy. „Utkání nelze hodnotit pozitivně z hlediska výsledku. Nepohlídali jsme si standardní situaci, kdy protivník ze střední vzdálenosti vystřelil,” vracel se k nezdaru trenér Jan Kameník.

Vyškov zároveň nebyl kromě skóre příliš spokojen ani s herním projevem. „Spartu jsme pustili k poměrně dost příležitostem. Měli jsme mít lepší pohyb, z hlediska ofenzivy jsme nebyli dostatečně přesní a nevytvořili jsme si dost brankových příležitostí,” doplnil kouč MFK. Vymlouvat se nelze ani na dlouhou pauzu od posledního duelu, jenž proběhl zkraje září.

„Po celou dobu jsme mohli využívat tréninkový proces. To, že se nějaký zápas odloží, se může stát. Připravovali jsme se a měli jsme být nachystaní, podmínky byly pro všechny stejné. Není to tedy argumentem pro to, proč by tým neměl utkání zvládnout,” vystihl Kameník.

Teď se přitom na Vyškov hrne anglický týden jako podle šablony. Mančaft jej začíná bitvou druhého kola MOL Cupu v Bílovci, který hraje Divizi F. A zatím si vede obstojně, neboť má 18 bodů z 21 možných. Jediná porážka tohoto celku (0:1) se však zrodila o tomto víkendu ve Vratimově. Z pohledu MFK i Bílovce tak půjde o souboj, jímž si budou týmy chtít zlepšit momentální formu. Nicméně je jasné, že papírové předpoklady stojí na straně Vyškovanů.

Své předchozí pohárové představení zvládl Bílovec 3:2 po penaltách s Uničovem. Vyřazení účastníka MSFL by tak jihomoravští hráči neměli brát na lehkou váhu. V případě hostů se navazuje na představení v Olomouci, kde MFK ukončil cestu soutěží tamnímu 1. HFK vítězstvím 2:0.

Poslední výsledky Bílovce

21. 9. 2024Vratimov – Bílovec1:0
6. 9. 2024Opava B – Bílovec2:3
1. 9. 2024Bílovec – Frenštát p. R.10:1
28. 8. 2024Bílovec – Uničov (MOL Cup)3:2 (pen.)
25. 8. 2024Polanka n. Odrou – Bílovec0:1

„V sestavě mohou nastat nějaké změny. Je to prostor pro další hráče, jak se ukázat. Každopádně pohár bereme jako další soutěžní utkání, přistupujeme k němu se vší vážností a respektem. V žádném případě nesmíme nic podcenit – kdyby k zápasu byť jediný hráč nepřistoupil poctivě, mohlo by se nám to krutě vymstít. Za minulé ligové kolo máme co napravovat,” varoval Kameník.

Kdo z domácích fotbalistů by mohl být nebezpečný? Pořádně to střílí Pavlu Kunzovi, jenž má v Divizi na kontě už sedm gólů. Ofenzivní instinkt ale nechybí ani Leoši Gajdošíkovi se čtyřmi trefami nebo tříbrankovému Vojtěch Šmiřákovi.

Jak se Vyškov s nepříjemným soupeřem popasuje, se ukáže ve středu 25. září. Hraje se od 16.30 na domácím trávníku Bílovce.

Více
Více
Více
Více