26. září 2024, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Kameník po poháru: Chválím za odpracovaný druhý poločas

Úvodní fáze duelu skončila nerozhodně, po pauze se však situace proměnila. Postup do šestnáctifinále MOL Cupu slavili fotbalisté Vyškova, když vyřadili výsledkem 3:1 účastníka Divize z Bílovce. Jak měření sil na půdě nepříjemného soupeře probíhalo, přiblížil trenér hostů Jan Kameník.

„Zbytečně jsme zápas zdramatizovali potom, co jsme se v závěru první půle ujali vedení. Hned nato jsme si totiž nechali dát vyrovnávací trefu, když jsme chybovali v rozehrávce a propadli jsme vzadu,” vrátil se trenér Kameník k událostem před přestávkou pohárového utkání.

„Něco jsme si o pauze řekli a musím uznat, že reakce hráčů byla velmi dobrá. Prakticky hned zkraje druhého poločasu jsme vstřelili díky Vedralovi krásný gól na 2:1. De facto jsme tak zlomili duel v náš prospěch,” podotkl vyškovský kouč. Do dalších šancí se už domácí moc nedostávali – naopak se zdálo, že MFK má hru pod kontrolou.

Vyškov tedy dál útočil a úspěch ještě umocnil brankou z pokutového kopu. „Zápas se potom už spíše dohrával. Musím ale pochválit Bílovec, který byl velmi dobře připravený a místy nás dostal pod tlak. Kromě gólu si v první půlce vytvořil i další příležitost, když využil naší nedůslednosti,” neopomněl Kameník sympatickou hru divizního mančaftu.

„Jsme rádi za postup i za výsledek 3:1. Je potřeba hráče vyzdvihnout za odpracovaný druhý poločas a doufáme, že v tomto budeme pokračovat dál,” doplnil trenér. Další možnost navázat na pohárový výkon dostane MFK v sobotu 28. září, kdy jej čeká výjezd do Táborska.

Více
Více
Více
Více