27. září 2024, Tadeáš Mima, foto: Zdeněk Dolíhal

Na jaře baráž, teď se potkávají. Obstojí Vyškov proti Táborsku?

Divoké dny fotbalistů Vyškova nabízí další zápas. Po postupu v MOL Cupu se MFK vrací do programu Chance Národní Ligy, který pokračuje duelem 11. kola venku s Táborskem. Aktuální sezóna se přitom pro oba účastníky poslední baráže o nejvyšší soutěž zatím vyvíjí dost odlišně.

Před necelým týdnem nebylo Vyškovanům úplně do zpěvu. Po dlouhé zápasové pauze se představili v Praze proti béčku Sparty, jež bylo nad jejich síly a vyhrálo 1:0. Šancí si hosté nevytvořili moc a výsledek odpovídal dění na hřišti.

Svěřenci trenéra Kameníka měli pouhé tři dny, aby se z nepříznivé situace zvedli. Čekal je totiž pohár v divizním Bílovci, který od začátku ročníku sbíral body a prokazoval svoji sílu. I přes kvalitní výkon však na papírového favorita nestačil a MFK důležitou bitvu zvládl 3:1. Vítězství nebylo žádnou samozřejmostí, byť je pravdou, že se Vyškov postupně rozjel do solidních otáček.


Foto: Michal Málek

Aktuálně jsou Jihomoravané na třetí příčce Chance Národní Ligy. Mančaft zároveň dosud hrál hodně minimalisticky, co se týče celkového skóre 9:6 z devíti utkání. Na konkurenty v boji o čelo tabulky ovšem Vyškov momentálně ztrácí – manko na druhou Chrudim činí sedm bodů, zatímco na vedoucí Zlín už deset.

Klíčové proto je do konce podzimu sbírat body nejvíce, jak to jen půjde. Velkou pomocí by byla i případná výhra nad Táborskem, jež si stejně jako MFK na jaře zahrálo baráž o nejvyšší soutěž. „Táborsko je dlouhodobě stabilním týmem ve druhé lize, nějaké zápasy jsme už proti sobě odehráli. Jde o nepříjemného soupeře s rychlým přechodem do útočné fáze, umí otočit hru z jedné strany na druhou,” připomíná kouč Kameník.

„Protivník má řadu zkušených hráčů a dobře doplnil kádr během letní přestávky. To, že se Táborsko možná zatím úplně nechytlo výsledkově, se může stát. Pořád je to ale mužstvo, které nedávno bojovalo v baráži a má svoji kvalitu,” doplňuje trenér MFK.


Foto: Zdeněk Dolíhal

Jihočechy nyní dělí od sestupových pozic jediný bod, hodí se však připomenout i jejich vzestup z posledních dvou duelů. Nejdříve porazili 2:1 rezervu sparťanů, načež remizovali bez gólů s Chrudimí. Branky ovšem rozhodně střílet umí, jak již předvedli třeba Bojan Djordjič (tři trefy) nebo Jiří Kateřiňák (dvě).

Nejčastěji končí vzájemná utkání smírně – stalo se tak rovnou čtyřikrát ze šesti dosavadních bitev v ChNL. Jediný úspěch Vyškova nad Táborskem se potom datuje do srpna 2022, kdy skóre v Drnovicích vypadalo 3:1. Zdali se něco podobného zopakuje na stadionu v táborské Kvapilově ulici, se uvidí v sobotu 28. září od 16.30.

Více
Více
Více
Více