5. října 2024, Tadeáš Mima, foto: Zdeněk Dolíhal

Do Drnovic přijede Olomouc B. Skončí čekání na výhru?

Natřískané období fotbalistů Vyškova pokračuje. Po dvou porážkách a jedné remíze se svěřenci trenéra Kameníka znovu pokusí o vítězství, které budou chtít urvat doma proti rezervě Sigmy. Komplikací však budou absence důležitých hráčů, ať už z disciplinárních či zdravotních důvodů.

MFK Vyškov – SK Sigma Olomouc B
neděle 6. října | 10.15 | stadion Drnovice

S béčkem olomouckého klubu to bude skutečně náročný boj. Důvodem je také to, že už tak úzký kádr Vyškova přišel kvůli žlutým kartám o další dva borce – Filipa Vedrala a Abdoulaye Syllu. Bez nich bude snaha o to, aby se MFK posunul z aktuální čtvrté pozice Chance Národní Ligy zpět na barážové příčky, ještě trochu zašmodrchanější.

„Cesta je dívat se hlavně sami na sebe, protože nevíme, jací hráči v rámci Sigmy do utkání vstoupí. Z toho počtu hráčů do pole, kteří jsou k dispozici, je potřeba vybrat 10 nejlepších s nejpříznivější formou, postavit hráče do toho a věřit, že souboj zvládneme a odčiníme tuto domácí prohru. Byla totiž pro nás skutečně tristní,” říkal trenér Jan Kameník po předchozím duelu.

Jihomoravský tým naposledy vyhrál zkraje září ve Varnsdorfu 2:1. Od té doby Vyškované utrpěli nezdary se Spartou B a Chrudimí, přičemž aspoň bod sebrali v Táborsku. Bilanci si však ze všech těchto střetnutí představovali asi mnohem bohatější. Navíc v momentu, kdy se v tabulce dotahují i nejbližší pronásledovatelé.

Sigma B se po jarní jízdě ChNL docela výsledkově drží i teď. V pořadí je sedmá a skóre 16:16 naznačuje, že její utkání většinou přináší ofenzivní hody. Příkladem mohou být nedávné výhry Olomouce 4:1 nad Zbrojovkou Brno a 5:0 nad Baníkem Ostrava B, ale i těžká prohra 0:3 s Vlašimí. Dohromady tak mají 15 bodů, což je jen o jeden méně než MFK.

Dosud nejlepším střelcem hostujícího mužstva je Nigerijec Moses Emmanuel, a to díky svým třem gólům. Za Vyškov zůstávají na vrcholu této statistiky Sylla s Tomem Ulbrichem, kteří mají shodně po dvou trefách. Ideální by bylo, aby se k domácím fotbalistům přidali i ostatní a vrátili je do pozitivnějšího rozpoložení.

Přijdete fandit i vy? Hrát se bude v neděli 6. října od 10.15 na domácím stadionu Drnovice, kam si zajistěte vstupenky už teď ZDE. Všechno provedete pohodlně a online.

Více
Více
Více
Více