3. dubna 2022, Tadeáš Mima

Joe a jeho fanklub! Rodina ho přijela podpořit až z Anglie

Velmi vzácná návštěva dorazila na víkendový zápas fotbalistů Vyškova s Viktorií Žižkov. V hledišti měl svůj osobní fanklub Joe Ackroyd, jehož přijeli podpořit rodina i kamarádi až z britských ostrovů. A co víc, domácí tým včetně mladého Angličana jim připravil solidní drama s vítězným koncem.

„Samozřejmě mi chybí kamarádi a rodina, ale jsem tady na tři měsíce a soustředím se, abych tady splnil svoji práci,” říkal Ackroyd po vítězství nad Varnsdorfem, kdy dal svůj premiérový gól v dospělém fotbale. Mladík hostující z anglického Barnsley však nemusel čekat dlouho, aby se s blízkými opět setkal. Stačily dva týdny a přijeli oni za ním.

Osmička velkých fanoušků Joea navštívila utkání FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přímo na stadionu v Drnovicích. „Cesta sem je velmi jednoduchá – tři hodiny na letiště v Londýně, potom dvě hodiny trvá let. Následně nás lidé z klubu vyzvedli, opravdu fantastický servis. Máme tady kolem sebe skvělé lidi,” vysekl poklonu pro MFK Joeův otec Steven Ackroyd.

Hlavní bod programu přišel v sobotu dopoledne. Vyškov bojoval se Žižkovem o klíčové body do tabulky. Jako první skórovali nejen pro radost anglických fandů Jihomoravané, jenže náskok později ztratili. Remízu ale vyškovští hráči nechtěli a v poslední desetiminutovce rozhodli o svém vítězství. Hned po utkání se šel Joe radovat se svými podporovateli.

„Užili jsme si možnost sledovat Joea i výkon celého mužstva v těžkém zápase. Tři body jsou parádní. Pro nás všechny je fantastický zážitek, že jsme mohli být u toho a navštívit zdejší stadion,” ocenil Steven bezprostřední dojmy z hlediště. Přesto mu neunikl jeden, v nadsázce řečený, poznatek.

„Joe dostal svoji obvyklou žlutou kartu,” zasmál se táta situaci ze 71. minuty. Hned ovšem dodal, že výkon devatenáctiletého talenta viděl příznivě. „Bylo to OK. Přirozeně sem přišel právě proto, aby zlepšoval svoji hru,” dodal.

Navíc z anglického pohledu ocenil také úroveň soutěže. „Hraje se tady dobrý a poctivý fotbal. Je v něm mnoho tvrdě pracujících hráčů a fyzicky silných borců. Určitě je dobré dívat se pro změnu i na takový druh fotbalu než jen na Premier League,” popisoval Steven. To platí obzvláště ve chvíli, kdy fandům nechybí po ruce ani kvalitní občerstvení.

„Večer před utkáním jsme zkusili tři nebo dvě piva. Dnes (den zápasu) to už bude možná trochu více,” přemítal s úsměvem hlavní mluvčí Joeova fanklubu. Kde získala anglická grupa inspiraci, je přitom jasné. „Martin (Chalupecký, jednatel klubu, pozn. red.) nám doporučil pár podniků, kam zajít. A večer je rozhodně prověříme znovu,” nenechal Steven nikoho na pochybách o dalších plánech party.

A co sportovní vyhlídky? Vyškovu zbývá odehrát deset duelů do konce ročníku. „Pokud bude možný postup, přeji, aby se podařil. Ale možná to je pro tuto sezónu už příliš daleký cíl,” uvažoval o aktuální tabulce soutěže. Svěřencům kouče Jana Trousila v ní však náleží osmá příčka, jež jim dává naději na klid do dalších týdnů.

„Přeji klubu, aby v každém zápase získal tři body a aby Joe pokračoval ve svém fotbalovém rozvoji. Zlepšoval své fyzické vlastnosti, získával herní zkušenosti a rozvíjel i celkově svůj charakter,” uzavřel Steven Ackroyd.

Více
Více
Více
Více