15. září 2023, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Ostré derby po přestávce! Vyškov se popere s Prostějovem

Reprezentační pauza byla dlouhá, teď už ale přichází klubový fotbal! Hráči Vyškova se vrací po přestávce domácím zápasem s Prostějovem, které se stane vyhecovaným lokálním derby FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Papírovým favoritem však i přese všechno zůstává MFK.

Situace na špici tabulky je velmi vyrovnaná. Rovnou tři týmy mají shodný počet 17 bodů, mezi něž se řadí kromě Vyškova ještě Dukla Praha a Táborsko. Jen o bod méně potom mají Vlašim a Zbrojovka Brno. Paradoxně je to právě MFK, kdo má ze všech těchto mančaftů nejhorší formu, jelikož před repre pauzou nestačil venku na Chrudim a utrpěl první porážku v ročníku.

S Prostějovem by to však měla být podle tabulky jednoduchá práce. Byť je fakt, že žádného protivníka nelze podceňovat. Prostějov se nachází na předposlední příčce soutěže, když v dosavadním průběhu sezóny vyhrál pouze jednou. Je ovšem pravda, že před přestávkou urval velmi cennou remízu 0:0 venku se silným Táborskem.

Utkání Vyškova s Prostějovem navíc je derby, v němž se může stát cokoliv. Potvrzují to i předešlá vzájemná setkání, která většinou přinášela hromadu gólů. Kromě posledního vzájemného setkání, kdy MFK venku padl 0:1 a šlo o poslední odkoučovaný duel Jana Trousila ve Vyškově, přicházely výsledky jako 4:1, 2:2 nebo 4:0 pro jihomoravský celek.

„Jsem rád, že jsme se v posledních trénincích potkali pohromadě, jelikož jsme hráče měli na reprezentačních srazech. Nebyli jsme jako tým pohromadě a příprava byla o něco komplikovanější. Jsme tak rádi, že se nyní můžeme na duel společně nachystat,” pověděl trenér Jan Kameník před důležitým soubojem.

Kouč MFK si zároveň uvědomuje, že jeho mančaft má fanouškům co vracet. „Těšíme se, po předchozím zápase s Chrudimí máme co napravovat. Chceme se vrátit do výsledkové formy a pohody, kterou jsme si drželi předtím,” popisoval Kameník den před měřením sil.

Během pauzy se ke kádru Vyškova připojil Šimon Falta, jehož příchod oznámil klub neobvyklým videem. Co se týče reprezentantů Vyškova, na Pohár afrických národů nakonec postupuje Golden Mafwenta s nároďákem Zambie a Santiago Eneme v dresu Rovníkové Guineji. Zároveň se ve volnu (dvakrát!) losovalo 3. kolo MOL Cupu, z čehož vzešel jako vyškovský soupeř Teplice, a to na domácí půdě MFK.

Přijďte na atraktivní derby s rivalem z Prostějova i vy! Hraje se v sobotu 16. září od 10.15 na stadionu v Drnovicích, kam si stále můžete zakoupit vstupenky v předprodeji za levnější cenu než přímo na místě! Lístky získejte ZDE a vyhněte se veškerým frontám na místě při nákupu.

Více
Více
Více
Více