24. ledna 2024, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Příprava pokračuje: Vyškov vyzve další prvoligový tým

Blíží se repríza baráže o první ligu. Byť půjde jenom o přípravu. Fotbalisté Vyškova se ve čtvrtek představí na hřišti Zlína, který má v zimním období za sebou již tři zápasy Tipsport ligy. MFK potom bude hájit dosavadní lednovou neporazitelnost.

Svěřenci trenéra Jana Kameníka se poctivě připravují na blížící se jaro FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Aby do něj vkročili v plné parádě, absolvují také sérii přátelských utkání, které mají mančaft vrátit do plného tempa i herní praxe. Doposud Vyškov porazil slovenskou Skalici a remizoval se Slovanem Bratislava, načež se rozešel smírně také s Baníkem Ostrava. Teď však přichází bitva s dalším prvoligovým účastníkem – Zlínem.

Zlínští fotbalisté už završili základní skupinu zimní Tipsport ligy, v níž se umístili třetí po výhře nad MFK Skalica a dvou porážkách od Zlatých Moravcí a Zbrojovky Brno. Střetnutí s Vyškovem tedy bude pro Zlín čtvrtým měřením sil přípravy. Oba týmy momentálně testují ve svých řadách nová jména a ze zápasů sbírají řadu užitečných poznatků. Na straně MFK se začleňuje třeba nejnovější posila Allan Delferriere z Belgie.

Pro oba celky půjde o první setkání od loňské baráže o první ligu, do níž šel Vyškov jako druhý tým F:NL. Na předposledního účastníka nejvyšší soutěže v podobě Zlína ovšem výsledkově neměl, a tak po výsledcích 0:1 a 0:0 zůstali Jihomoravané těsně pod elitní českou úrovní. Nynější utkání ovšem bude mít především charakter přípravy, což žádnou příliš vypjatou bitvu na ostří nože neslibuje. Ani to ovšem neubírá důležitosti tohoto duelu.

Souboj Zlín–Vyškov proběhne ve čtvrtek 25. ledna, a to se začátkem od 11.00. Hrát se bude ve fotbalovém areálu Vlastislava Marečka.

Více
Více
Více
Více