9. února 2024, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Předměstí Madridu s „rockovou” ulicí. Kam míří Vyškov na soustředění?

Již v sobotu vyráží fotbalisté Vyškova na soustředění do španělského hlavního města, kde absolvují také přátelské souboje s rezervami Realu Madrid či Leganés. Do jakého prostředí Jihomoravané míří a na jaké zvláštnosti lze přímo na místě narazit?

Všechno důležité se uskuteční v tréninkovém centru klubu C.D. Leganés, které drží partnerství s MFK. Areál disponuje hřištěm ID Butarque, kde trénuje hlavní mužstvo či béčko Leganés. Nedaleko je i samotný zápasový stadion nebo hřiště Estadio Anexo Jesús Polo, jež náleží především aktivitám tamní akademie. Vyškované tak mají jistotu, že zázemí nejvyšší kvality jim zaručeně nebude chybět.

Co se týče Leganés, jde o součást aglomerace hlavního města země Madridu. Přestože se označuje v kontextu španělské metropole spíše za satelitní oblast, obývá ji asi 190 tisíc obyvatel a nachází se necelých 15 kilometrů od centra Madridu.

Tréninkové hřiště Butarque. Foto: Juan Aguado

Zajímavostí Leganés je, že v něm je jedna z ulic pojmenována AC/DC podle slavné rockové kapely, která zavítala přímo na slavnostní otevření. Další ulice pak nese název jiné populární skupiny – Scorpions. Do samotného srdce Madridu se lze dostat metrem, konkrétně linkou číslo 12. Skrz Leganés vede také trasa příměstských vlaků.

Pokud se zaměříme na Madrid, v něm aktuálně žije více než 3,3 milionů obyvatel. Vznik města se datuje do devátého století našeho letopočtu a jde o oblíbený (nejen) turistický cíl. Například časopis Monocle zařadil Madrid v roce 2022 mezi 15 celosvětově nejvhodnějších míst pro život.

Vyškov ve Španělsku absolvuje nejen sérii tréninkových jednotek, ale i dva ostře sledované přátelské duely. Konkrétně dojde na bitvu s B-týmem Realu Madrid v úterý 13. února a na utkání s rezervou Leganés, jež se chystá na čtvrtek 15. února. Další informace o programu MFK naleznete v dřívějším článku ZDE.

Malebné centrum španělského Leganés. Foto: Wikipedia.org

Více
Více
Více
Více